“Mengamankan” Gas Elpiji

Author: dwiyanto indiahono  |  Category: Beranda

bila

Mbah Wiro : “Kang, wulan poso ngarep bakal tambah rame soko tahun-tahun wingi lho Kang…”

Mbak Karto: “Kamu koq bisa bilang gitu tho Kang…emang bulan puasa tahun ini ada apa tho??”

Mbah Wiro: “Lha iya pasti lebih rame tho Kang, tahun wingi puasane awake dhewe paling mung bakal dibrebeki karo bocah-bocah sing dolanan mercon karo kembang api…tapi tahun ini bakal tambah rame tur gayeng, mergo bakal ditambah bunyi gas elpiji sing njebluk…”

Mbah Karto: “Weit, dadi maksudmu…bakal tambah akeh tabung elpiji sing bakal mledak ngono yo?”

Mbah Wiro: “Aku ora ngomong ngono lho Kang, ning yen didelok soko tren lan kedadeyan sing wingi-wingi…yen pamarintah ora ndang narik tabung lan selang bermasalah…ledakan iso kaya lumut di musim hujan lho Kang…”

Mbah Karto: “Lha ngomongi gas, koq yo nyerempet lumut barang tho..”

Mbah Wiro: “Ngene Kang, sing penting yen sampeyan dhuwe tabung gas, dicek dhisit tabunge isih mulus opo ora, ono mambu gas sing mencurigakan opo ora, tur yo selange kuwi diperiksa saben dina…apa maneh ning omahmu rak akeh tikus tho Kang?”

Mbah Karto: “Tenang Kang, ning omahku tabung gas wis aman dan sudah diamankan…”

Mbah Wiro: “Lha koq iso muni aman dan diamankan…kuwi nalare piye?”

Mbah Karto: “Lha piye ora aman wong mergo wis telung dina bojoku ora iso masak…ora iso masak mergo gas entek, lawuh entek, beras entek tur dhuwit ning dompetku entek je…mosok ono gas entek bakalan njebluk???…”

— Dwiyanto Indiahono —