DPR dan Gaji 7800 bulan

Author: dwiyanto indiahono  |  Category: Beranda

bila

Mbah Wiro :”Nah, tenan tho, dadi kasunyatan sak iki…gaji besar itu belum tentu bisa meningkatkan kinerja !!”

Mbah Karto: “Sampeyan jangan suudon dulu tho, nanti bisa kena pasal pencemaran nama baik lho…”

Mbah Wiro: “lha, ini kan sudah cetho welo-welo, padhang njingglang koyo rino…coba sampeyan baca koran, anggota dewan digaji sebulan rata-rata ora kurang soko 65 juta, limang tahun wis 3, 9 Milyar…dhuwit semono, yen dienggo nggaji awake dhewe sing mung 500 ewu sewulan, baru habis 7800 bulan, utowo 650 tahun, dadi yen digaji 500 ewu dhuwit 3,9 M kuwi bisa entek yen awake kerjo 650 tahun…gayeng tho???…eh ndelalah…disuruh dateng untuk sidang aja koq ya ndak datang…iki rak koyo diwenehi ati ngrogoh rempela tho Kang??”

Mbah Karto: “Sampeyan juga jangan emosi gitu tho, mungkin mereka yang mangkir itu baru ada tugas lain, tugas luar kota, tugas fraksi opo tugas lain yang ‘tidak bisa diidentifikasi’…”

Mbah Wiro: “Wah, sampeyan sak iki koq koyo anggota Badan Kehormatan DPR tho?..masalahnya begini Kang, mereka itu kan sudah dipilih rakyat, diberi gaji yang luar biasa besar, lha mbok inget kita-kita yang sengsara di bawah ini…kalo dirata-rata mereka itu dapat bayaran sehari dua juta lho kang, dua juta kuwi rak podho gajine awake dhewe patang wulan tho??…”

Mbah Karto manggut-manggut…kemudian berkata lagi…

Mbah Karto: ”Mungkin gajinya harus ditambah lagi Kang??”

Mbah Wiro: ”Wah, sampeyan emang wis kakeyan nonton sinetron karo film kartun yak’e…lha piye tho? Wong digaji dua juta perhari aja ndak bener, apalagi ditambah? Wah soyo kesed engko…soyo jeru laraning ati awake dhewe…”

— Dwiyanto Indiahono —