“Mengamankan” Gas Elpiji

Author: dwiyanto indiahono  |  Category: Beranda

bila

Mbah Wiro : “Kang, wulan poso ngarep bakal tambah rame soko tahun-tahun wingi lho Kang…”

Mbak Karto: “Kamu koq bisa bilang gitu tho Kang…emang bulan puasa tahun ini ada apa tho??”

Mbah Wiro: “Lha iya pasti lebih rame tho Kang, tahun wingi puasane awake dhewe paling mung bakal dibrebeki karo bocah-bocah sing dolanan mercon karo kembang api…tapi tahun ini bakal tambah rame tur gayeng, mergo bakal ditambah bunyi gas elpiji sing njebluk…”

Mbah Karto: “Weit, dadi maksudmu…bakal tambah akeh tabung elpiji sing bakal mledak ngono yo?”

Mbah Wiro: “Aku ora ngomong ngono lho Kang, ning yen didelok soko tren lan kedadeyan sing wingi-wingi…yen pamarintah ora ndang narik tabung lan selang bermasalah…ledakan iso kaya lumut di musim hujan lho Kang…”

Mbah Karto: “Lha ngomongi gas, koq yo nyerempet lumut barang tho..”

Mbah Wiro: “Ngene Kang, sing penting yen sampeyan dhuwe tabung gas, dicek dhisit tabunge isih mulus opo ora, ono mambu gas sing mencurigakan opo ora, tur yo selange kuwi diperiksa saben dina…apa maneh ning omahmu rak akeh tikus tho Kang?”

Mbah Karto: “Tenang Kang, ning omahku tabung gas wis aman dan sudah diamankan…”

Mbah Wiro: “Lha koq iso muni aman dan diamankan…kuwi nalare piye?”

Mbah Karto: “Lha piye ora aman wong mergo wis telung dina bojoku ora iso masak…ora iso masak mergo gas entek, lawuh entek, beras entek tur dhuwit ning dompetku entek je…mosok ono gas entek bakalan njebluk???…”

— Dwiyanto Indiahono —

DPR dan Gaji 7800 bulan

Author: dwiyanto indiahono  |  Category: Beranda

bila

Mbah Wiro :”Nah, tenan tho, dadi kasunyatan sak iki…gaji besar itu belum tentu bisa meningkatkan kinerja !!”

Mbah Karto: “Sampeyan jangan suudon dulu tho, nanti bisa kena pasal pencemaran nama baik lho…”

Mbah Wiro: “lha, ini kan sudah cetho welo-welo, padhang njingglang koyo rino…coba sampeyan baca koran, anggota dewan digaji sebulan rata-rata ora kurang soko 65 juta, limang tahun wis 3, 9 Milyar…dhuwit semono, yen dienggo nggaji awake dhewe sing mung 500 ewu sewulan, baru habis 7800 bulan, utowo 650 tahun, dadi yen digaji 500 ewu dhuwit 3,9 M kuwi bisa entek yen awake kerjo 650 tahun…gayeng tho???…eh ndelalah…disuruh dateng untuk sidang aja koq ya ndak datang…iki rak koyo diwenehi ati ngrogoh rempela tho Kang??”

Mbah Karto: “Sampeyan juga jangan emosi gitu tho, mungkin mereka yang mangkir itu baru ada tugas lain, tugas luar kota, tugas fraksi opo tugas lain yang ‘tidak bisa diidentifikasi’…”

Mbah Wiro: “Wah, sampeyan sak iki koq koyo anggota Badan Kehormatan DPR tho?..masalahnya begini Kang, mereka itu kan sudah dipilih rakyat, diberi gaji yang luar biasa besar, lha mbok inget kita-kita yang sengsara di bawah ini…kalo dirata-rata mereka itu dapat bayaran sehari dua juta lho kang, dua juta kuwi rak podho gajine awake dhewe patang wulan tho??…”

Mbah Karto manggut-manggut…kemudian berkata lagi…

Mbah Karto: ”Mungkin gajinya harus ditambah lagi Kang??”

Mbah Wiro: ”Wah, sampeyan emang wis kakeyan nonton sinetron karo film kartun yak’e…lha piye tho? Wong digaji dua juta perhari aja ndak bener, apalagi ditambah? Wah soyo kesed engko…soyo jeru laraning ati awake dhewe…”

— Dwiyanto Indiahono —